auto

Een kijkje in Slotenmaker Nadelen

Een populaire zwendel onder talloze gewetenloze slotenmaker-oplichters maakt gebruik van mensen die midden in persoonlijke noodsituaties zitten om huiseigenaren en mensen die buiten hun auto vastzitten op te lichten. Een aantal legitieme slotenmakers is er zelfs van overtuigd dat een groot deel van de wijdverspreide fraude allemaal deel uitmaakt van een illegale ondergrondse operatie van de georganiseerde misdaad.

Hoe slotenmakers mensen oplichten is heel eenvoudig. Stel dat u buitengesloten bent van uw huis/auto/kantoor of dat u om de een of andere reden uw sloten zo snel mogelijk moet vervangen, misschien bent u net beroofd of bent u gedwongen een huurder uit te zetten, u zoekt online naar een slotenmaker of blader door een telefoonboek.

Na een paar seconden bel je een slotenmaker die telefonisch geen offerte geeft maar toch akkoord gaat met de klus. Ze doen het werk, dan brengen ze je veel te veel in rekening voor de service. Prijzen kunnen tot 10 keer hoger zijn dan wat professionele slotenmakers gewoonlijk in rekening brengen en aangezien de service is voltooid, bent u niet in een goede positie om de rekening te betwisten.

Verschillende slotenmakers zonder licentie zijn overal op internet te vinden en adverteren meestal met goedkope prijzen. Ze kunnen het slot uit elkaar halen en vervolgens met verborgen kosten komen om de klus te klaren. De klant moet nu betalen of zijn huis of bedrijf verlaten zonder werkend slot.

Een aantal oplichters van slotenmakers dreigt meestal de politie te bellen of gebruikt intimidatietactieken als een klant weigert te betalen. Sommigen van hen vragen zelfs vooraf om een ​​creditcard en weigeren deze terug te geven.

In veel gevallen kunnen valse slotenmakers zelfs schade aan uw auto of huis veroorzaken, wat u later meer zal kosten om te repareren. Een nog enger vooruitzicht is dat slotenmakers zonder licentie geen verplichte antecedentenonderzoeken ondergaan, dus je zou misdadigers toegang tot je huis kunnen geven via een duplicaatsleutel. Niet alle staten vereisen dat slotenmakers met een vergunning werken, wat het probleem nog verergert.

Houd er rekening mee dat bijna alle ervaren professionele slotenmakers geen problemen hebben met veelvoorkomende vergrendelingsproblemen en zelden hun toevlucht nemen tot het uitboren van de sloten. Auto’s zijn vrij eenvoudig te openen en zouden slechts een paar minuten moeten duren door het gebruik van gespecialiseerd gereedschap. Hetzelfde geldt voor de meeste deuren.

Nog een laatste herinnering pas op voor biedingen die verdacht laag lijken, als het te mooi is om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.

Bezoek de website van de Sleutelmaker voor Groningen voor meer informatie.