Is meer asfalt de oplossing om niet in de file te staan?

Meer asfalt zou een oplossing kunnen zijn maar het probleem bestaat vaak ook bij de afritten en die kun je niet wegnemen. Als er bij een af of oprit drukte is dan moeten mensen gaan ritsen en dat gaat vaak niet even vloeiend waardoor er een file ontstaat. Meerdere wegen erbij aanleggen kan dus wel maar dat is eigenlijk het verplaatsen van een probleem dus uiteindelijk schiet het niet op. De drukte verplaatst zich dan naar een andere plek van de snelweg en ook de binnendoor wegen van het land.

Waarom meer asfalt?

Je zou denken dat als je ergens een andere weg aanlegt dat je dan minder in de file uitkomt maar dat werkt niet zo makkelijk als het lijkt. Als je ergens anders een snelweg neer gaat leggen dan kost dat weer een hoop geld terwijl het op dezelfde plek uit gaat komen. Het kost niet alleen veel geld maar er moet ook ruimte zijn om die snelweg aan te leggen, naast de weg moet natuurlijk ook een oprit en een afrit aan worden gelegd en dat gaat niet overal. Zoals gezegd is het dus niet zo makkelijk om dat te doen, anders had het waarschijnlijk allang gebeurt.

Wat kun je doen om niet in de file te staan?

Je zou kunnen kiezen om op een ander tijdstip te gaan rijden, dat is voor jezelf het makkelijkste maar dat gaat helaas niet altijd. Je kunt niet tegen je werk zeggen sorry ik kom later want ik wil niet in de file staan, dat zou dan namelijk het hele land doen. Je kunt wel kijken of je via een andere route kunt rijden waar minder snel file staat, misschien ben je dan iets langer onderweg qua rijden maar wel op tijd op je bestemming. Soms kan het gebeuren dat overal file staat en dan kun je helaas niet anders dan aansluiten en hopen dat je er snel doorheen bent.

Vermijd eens de snelweg

Een goede tip om uit de file te blijven is om te kijken wat er gebeurt als je van de snelweg af blijft. Misschien is er wel een betere route die je kunt nemen als je binnendoor rijdt en kun je op die manier de file vermijden. Vaak is dat niet geprobeerd maar wel een hele goede oplossing om toch op tijd te komen. Binnendoor rijdt vaak beter door dan wanneer je met de auto in de file komt op de snelweg.