Welke alternatieven heb je als je niet in de file wilt staan?

Als je er echt helemaal zeker van wilt zijn dan zijn er natuurlijk nog andere oplossing om buiten de file te blijven dan de auto. Je kunt ervoor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan, niet minder druk maar je komt niet in de file te staan. Welk openbaar vervoer je nodig hebt dat zal afhangen van waar je naartoe moet en waar je bestemming is. Je kunt kiezen voor de bus, trein of bijvoorbeeld de metro.

Lange afstand

Als je een lange afstand moet gaan reizen in de spits dan heb je natuurlijk niks aan een bus, je moet dan echt met de trein. Een trein legt grote afstanden af in korte tijd waardoor je een stuk sneller op je bestemming zult zijn dan wanneer jij met de auto gaat. Ook buiten de spits is de trein vaak een stuk sneller omdat hij in 1 stuk rechtdoor hetzelfde stuk kan gaan. Wat ook een groot voordeel is, de trein is vaak ook nog goedkoper dan wanneer jij in je eentje met de auto reist.

Korte afstand

Als je voor een korte afstand gaat dan kun je het vaak prima af met de bus of een metro. Die komen vaak in de grote steden en daardoor kun je ook makkelijker en sneller op je bestemming aankomen. Meestal hebben bussen en metro’s voorrang in de stad waardoor ze niet hoeven te wachten tot er een stoplicht op groen is gegaan, ze kunnen zo zich snel verplaatsen. Het is ook druk maar wel beter te doen dan wanneer je in de file komt te staan met een auto.

De fiets kan ook nog

Wanneer het om een paar kilometer gaat zou je er ook nog voor kunnen kiezen om met de fiets te gaan. Je hebt dan niet alleen het voordeel dat het je niks kost om er te komen maar je ziet ook nog eens wat moois. Het is gezond en je zit niet vast aan tijden waaraan jij je moet houden zodat je het openbaar vervoer niet mist. Er zijn dus opties genoeg waar jij voor kunt kiezen zodat je niet in de file hoeft te staan maar toch jezelf kunt verplaatsen in de spitstijden.