Flex werken, een oplossing voor de file

Wat je zou kunnen doen om niet in de file te komen is buiten de tijden te rijden waarop ze ontstaan. De meeste files bestaat op dezelfde tijden in de ochtend en avond, je kunt er bijna de klok gelijk op zetten. Je kunt op een eenvoudige manier kiezen om erbuiten te blijven en dat is door je eigen werktijd zo goed mogelijk in te delen zodat je niet om die tijd op de weg zit. Als dit mogelijk is dan heb je voor jezelf een hele hoop tijd en kosten bespaart die je wel ergens anders voor kunt gebruiken.

Wat is flex werken?

Je kunt met flexwerken ervoor kiezen dat je na de spits gaat rijden, stel dat je om 10 uur gaat rijden dan is er geen file te bekennen. Als jij om 7 uur gaat rijden dan kun je er zeker van zijn dat je in de file komt te staan. Dit is een hele makkelijke manier om buiten de filetijd te rijden en jezelf een hele hoop tijd te besparen die je dan weer kunt gebruiken voor je werk. Zo heb je voor jezelf een win-win actie maar ook voor jouw baas.

Thuiswerken

Een andere optie is natuurlijk dat je thuis gaat werken, zo voorkom je helemaal aan reiskosten omdat je al op je werk bent. Je kunt het je bijna niet idealer bedenken, vaak zul je dan alsnog naar je werk toe moeten maar dat kun je dan zelf bepalen wanneer je gaat. Dit moet natuurlijk wel mogelijk zijn met je werk want als verpleegkundige kun jij niet je werk mee naar huis nemen. Overweeg eens of jij kan kijken wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je niet in de file hoeft te rijden zodat je tijdswinst maakt.

Combinatie van flexwerken en thuiswerken

Je kunt ook nog kiezen om het te combineren zodat je en thuis werkt en ook nog op je werk bent. Dan kun je zelf bepalen wanneer je thuis werkt en kunt zo buiten de spits naar je werk toe rijden waardoor je veel tijd kunt besparen. Voor jezelf is dit natuurlijk wel heel erg fijn, je hebt de rust en geen stress dat je op tijd op je werk moet zijn. Dat is het fijne van thuiswerken en flexwerken combineren.